112

Никола Делчев от Хасково стана първи по спортно ориентиране за купата на България

Поредно силно представяне записаха състезателите на клуб „Компас 1994“ – Хасково, в 46-ото издание на Купа „България“ по спортно ориентиране..

Състезанието беше организирано от Българската федерация по ориентиране и Клуб „Бегун“ – Варна с помощта на Община Бяла. Трасетата, по които се състезаваха повече от 800 участници от 45 клуба от страната и 22 от чужбина бяха развити в горите на Дюлинския проход. Теренът беше пресечен от дълбоки дерета, а гората беше с подраст, което направи бягането много трудно и това доведе до много изненади и отпадане на състезатели, сподели председателят на хасковския клуб Тодор Стратиев.

„Компас 1994“ се включи с 15 състезатели в групите от 12 до 50 години. Най-добре се представи 12-годишният Никола Делчев, петокласник от ОУ „Васил Левски“. Той завоюва първо място в крайното класиране в конкуренцията на 35 свои връстници. В първия ден Никола постигна пето време, но през втория навакса със спечелването на първо място и третият ден стартира с изоставане от 23 секунди. Но накрая финишира с 10 секунди аванс пред конкурентите си.

Много добре се представи и неговата съученичка от ОУ „Васил Левски“, петокласничката Елица Ксиаопу. Тя стартира с трето място през първия ден, но във втория допусна грешка и изостана до 20-то място. В третия ден подобри резултата си и финишира 12-та от 36 състезателки в групата.

Седмокласничката Мария Делчева също от ОУ „Васил Левски“ се представи добре и се класира 14-та от 36 противнички в групата на 14-годишните. 18-годишните представителки Ивана Йорданова и Дияна Янева се пребориха съответно за 13-то и 16-то място по трудните маршрути и конкуренция на 26 противнички.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?