Следвайте ни

Незаконният строеж в „Република“ остави на сухо абонати 

viber icon

Каналът, изкопан на ул. „Ятак“ в кв. „Република“, за да бъде прокарана канализация, трябва да бъде зарит. Строежът няма как да бъде узаконен, тъй като за него няма проект и никаква документация. Хората, които са  предприели този незаконен строеж, трябва да бъда глобени, заяви кметът на Хасково Станислав Дечев. 

Както вчера съобщихме, в „Република“ се изгражда незаконен водопровод. Оказа се, че хора от квартала сами решили да подобрят условията там, като си изградят канализация, като събрали пари. Вече дори са положени 120 м тръби за мръсни и чисти води. Кои са хората и колко са ще трябва да изясни експертна комисия, в която участва и РДНСК. Очаква се това да стане утре. 

Според главния инженер на ВиК Лозко Лозев, не е констатирано незаконно ползване на вода. Присъединяването е спряно още в неделя вечерта, когато е подаден сигнал за незаконното строителство. Заради него вече трети ден  няма вода в къщата на Роза Симеонова, която има водомер и редовно си плаща. Тръбата към къщата й се оказа прекъсната. Кой строи водопровода обаче, жената не знаеше. 

Хората, започнали строежа ще трябва да го премахнат.  Ако не го сторят, това ще направи общината, но след това ще си търси разходваните средства. Тази част на квартала е  урбанизирана преди 20 г. и от тогава, според жители, хората чакат канализация. За я получат, дори по т.нар. стопански начин,  трябва да има проект, който да е съгласуван с общината и ВиК, да е одобрен, да е издадено строително разрешително. Нищо от това не е направено, няма искане в адманистрацията. 

Когато се осигурят необходимите средства, ще бъде изградена канализация и тук, казаха още от Общината. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?