25

Незаконен съд освободил собственика на вълкодава, нахапал дете във Въгларово

 Делото за тежкия инцидент в хасковското село  започва отначало 

Окръжният съд в Хасково върна за ново разглеждане делото срещу Атанас Караиванов от Въгларово, чието  куче нахапа жестоко дете и едва не му отне живота през юни м.г. 

Преди време Районният съд  освободи Караиванов от наказателна отговорност и му наложи административно наказание „Глоба в размер на 2 000 лева“.  Прокуратура обаче е протестирала тази присъда. 

„Допуснати са съществени нарушения на процесуалните правила при постановяване на съдебния акт от районния съд. Съдебното производство е разгледано от незаконен съдебен състав – той е същият, който е участвал в разглеждането мярката за неотклонение и е обсъждал при това въпроси относно деянието и неговото авторство, като е провел и анализ на част от доказателствата. Районният съд не е обсъдил всички относими въпроси – на пострадалото лице са били причинени три отделни телесни повреди, а съдът е признал обвиняемия за виновен само по една от тях. Освен това съдът не е посочил кои точно доказателства приема, че подкрепят извода, че са налице всички признаци от състава на престъплението. Въззивната инстанция констатира и че не са изложени мотиви относно формата на вината и индивидуализацията на наказанието“. Това са мотивите на окръжните магистрати, с които връщат делото за ново разследване, но от друг състав. 

Тежкият инцидент стана на 14 юни м.г. 10-годишният Денис бе нападнат от отвързал се Кавказки вълкодав и бе нахапан жестоко докато се разхождал с баба си и друго дете. Дълго време лекарите в пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“ се бориха за живота на момчето. То  бе 7 дни в кома, а лекарите тогава споделиха, че такива травми не са виждали в дългогодишната си практика. Денис оцеля, възстанови се,  ходи на училище и мечтае да стане хирург.

Атанас отглеждаше и други големи кучета, които бяха вързани по дървета  край селото.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?