Следвайте ни

"Неохим" влиза в интегрираната система за оповестяване

viber icon

Към националната интегрирана система за оповестяване при бедствия и аварии ще се присъедини димитровградският химически завод "Неохим". Това съобщи прокуристът на дружеството Стефан Димитров. Предприятието е първото в Хасковска област, което влиза в новата система.

Димитров, директорът "Поизводство" Васил Стефанов и началникът на цеха за производство на амоняк  Асен Краваев коментираха и т.нар. инцидент в завода от миналата седмица, за който писаха медии миналата седмица.

"Категорично, нямаше пожар, нямаше авария, застрашаваща живота, здравето на хората и околната среда. Всички действия бяха адекватни. Всички работещи тук минават редовно обучения. Служителите ни са с висока компетентност. През 2018-2019 г. 209 човека са минали обучения за над 41 000 часа. Като лектори тук идват именити университетски преподаватели. Не отговарят на истината и писанията на тролове и хейтъри в социалните мрежи, че персоналът е некомпетентен и че не се поддържали технологичните линии. 10 млн. лв. дадохме миналата година за оборудване, поддържаме инсталациите постоянно", обясниха тримата специалисти.

"При възникналата ситуация говорих лично с пристигналия на мястото началник на пожарната в Димитровград Иван Пачов. Той ми обясни, че няма опасност", допълни Стефан Димитров.

Химическият завод в Димитровград е единственият в региона със собствена служба за пожарна безопасност и газоспасителна дейност, обслужвана от "Индустриална пожарно-аварийна компания". В нея работят 86 човека, всичките минали преди това през държавната служба на огнеборците. "Разполагаме с 2 пожарни, 1 газоспасителен автомобил, линейка и специализиран бус за зареждане на пожарогасители. При случая от миналата седмица веднага се обадихме на спешния телефон 112, длъжни сме да го направим по наредба. Оттам насетне компетентните органи, в случая пожарната, преценяват кого да уведомят на местно и национално ниво. Колегите от ПБЗН дойдоха и поеха командването", обясни управителят на "Индустриална пожарно-аварийна компания" Пламен Панчев. Той допълни, че "Неохим" е единственото предприятие в Хасковска област, което превантивно отиграва ситуации с огнеборците от ПБЗН./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?