112

"Неохим" АД: Цените на амониевия нитрат се понижават. Какво да очакваме до края на май?

През последните седмици наблюдаваме тенденция на значителен спад в пазарните стойности на азотните торове в България. Цената на амониев нитрат, произведен от "Неохим" АД, се понижи с 200 лв. на тон в рамките на един месец. В тази връзка от ръководството на торовия производител в Димитровград коментираха, че това не е случайно и се дължи на драстичното понижаване на цените на UREA, CAN и UAN на международните пазари.

"Очакваме до края на т.м. цените на азотните торове да продължават да се понижават", коментираха от "Неохим" АД. От дружеството обясниха, че при наличието на заявки от страна на държавата за компенсиране на бизнеса и насочване на усилия за справяне с продоволствената криза, нищо чудно през следващите 30 дни да видим цена на амониевия нитрат под 1000 лева за тон. От ръководството на торовия производител коментираха още, че забелязват и тенденция на запасяване с торове от земеделците за есенната кампания.

От компанията виждат потенциал в коригиране на производствените разходи след намеса и подпомагане от страна на държавата, което може да бъде и причина за понижване на пазарните стойности на най-популярния азотен тор у нас.

Припомняме, че на 5-ти т.м. "Неохим" АД възобнови производството си на амоняк, амониев нитрат, азотна киселина и амониев бикарбонат.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?