Следвайте ни

Необразован може да е депутат, но не и чистач в съда 

viber icon

За депутат не се изисква образователен ценз, но поне основно образование е необходимо за чистач в съда. За минимална заплата от 560 лв. кандидатите трябва да отговорят за редица изисквания, сред които „да притежават умения за работа в  екип; комуникативност, експедитивност, организираност, лоялност;предимство е наличието на опит при изпълнението на функции, идентични или сходни с тези на длъжността, за която кандидатстват”, става ясно от обявата на хасковския районен съд. 

В същото време според Закона за избиране на народни представители от кандидатите се изисква само да нямат друго гражданство, навършени 21 г. към изборния ден, да не са поставени под запрещение и да не изтърпяват наказание лишаване от свобода. Основната депутатска заплата е около 3 800 лева.  

Ето и част от останалите условия към кандидатите да чистят съда: да не са ЕТ,   да не са съветник в общински съвет, да не заемат ръководна или контролна длъжност в политическа партия; да не работят по трудово правоотношение при друг работодател, освен като преподавател във висше училище (към датата на назначаване, ако кандидатът спечели конкурса);да не са народен представител. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?