25

Немският вътрешен министър: България е покрила критериите за Шенген 

Правителството на Федерална Република Германия застава категорично и единодушно зад пълноправното  членство на България в Шенгенското пространство. Страната е изпълнила критериите, поставени от ЕК , още миналата година. Това заяви вътрешният федерален министър и на родината Нанси Фезер, която е на посещение у нас и днес посети Тристранния контактен център на ГКПП Капитан Андреево.

Служебният вътрешен министър на Калин Стоянов  благодари за високата оценка, твърдата  и последователна подкрепа на Германия. Той припомни че посещение на федерален вътрешен министър не се е случвало у нас от 2008 г. и днешното е индикатор, който показва, че сме на правилния път и посока и че има добро двустранно сътрудничество.

Служебният министър кажа още, че обстановката по българо- турската граница продължава да бъде спокойна. От началото на година незаконно са се опитали да преминат едва  малко над 7000 мигранти от трети страни, а за същия период на м.г. те са били 27 000.  МВР успя да изпълни основната цел, която си бяхме поставили- да покажем на мигрантите, че трудно ще преминат българо турската граница, допълни Стоянова.  

Той каза още, че последните скандали около митницата и МВР са поставили тежка  репутационна щета за МВР, нашата задача е максимално бързо да оправдаем доверието на българските граждани и нашите европейски партньори. Министърът поздрави ДАНС, прокуратурата и антикоруционната комисия, които през последната година  бяха критикувани но с производството, по което работят показват че са в синхрон и могат да стигнат до най- високите етажи на властта. 

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 2 оценки
1/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Василев

Василев

16.04.2024 | 08:47

Повече от десет години кадровата политика в МВР не подлежи на коментар.Докато партиите на регионално и централно ниво са кадровиците,то полицията ще е на това ниво.А може би точно такава ,в това състояние е им е нужна.Но тя не е тяхна .Кой ще защитава правата и законни интереси на гражданите?

Отговори
1 0
Младен

Младен

15.04.2024 | 19:17

До като партийни другари от ДПС ръководят МВР ще е така, вече около 10 години. Корупция, чекмеджета пачки и пудели.

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

15.04.2024 | 18:52

Ей сега като взех властта ще напълня чекмеджето и ще разкажа играта на държавата. В това съм много добър.

Отговори
2 0
Нямало мигранти по границата

Нямало мигранти по границата

15.04.2024 | 18:52

Калинката какви глупости само плещи

Отговори
1 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?