Следвайте ни

Недоволни от спрян ремонт блокираха АМ „Марица” СНИМКИ

viber icon

На протест излязоха днес жители и представители на бизнеса от Свиленград и блокираха движението по магистрала „Марица“ към отбивката за Гърция край града. Недоволството е от продължаващия вече осми месец ремонт на 7-километрова отсечка между Свиленград и Капитан Андреево.

Хората настояват работата да започне незабавно. Трафикът към Турция вече е увеличен., а в отсечката движението е двупосочно само в едното платно и съществуват опасност от катастрофи. Заради ремонта в района не работят бензиностанции  и дру,ги търговски обекти.  „Макар и  затворени, плащаме заплати на персоналите си”, споделиха собствениците на обектите.

"Ремонтът на 7-километров участък по магистралата на границата с Турция, ще продължи от днес", обясни шефът на Областно пътно управление Хасково инж. Радостин Ламбрев.

На място бе и областният управител на Хасково Минко Ангелов. Той съобщи, че ремонтът е бил спиран на няколко пъти, защото не било осигурено финансиране. Минко Ангелов информира, че вече е разговарял с фирмата изпълнител и е получил уверения, че до месец и половина строителните дейности ще приключат. 

Протестиращите обаче заявиха, че всяка сряда ще са тук, защото се опасяват, че работата ще започне за кратко и после пак ще спре.

По график ремонтът на отсечката трябва да завърши през ноември 2021 година.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Буба

Буба

02.06.2021 | 10:53

А кой стои зад фалшивия фейс с призив за протест срещу "бездействието" на областния управител? Кой дава поръчката? Само питам.Отговорът е ясен на всички.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?