Следвайте ни

Недостиг: Търсят 60 шофьори и 40 монтажници на кабели в Хасково 

viber icon

Много са вакантните позиции за шофьори в Хасково, става ясно от обявите в Бюрото по труда. Голяма транспортна фирма е обявила 40 места за шофьори за автобус. Други търсят водачи на самосвал и тракторист, както и на бусове за разнос. Сред обявите за кадри са тези на международни шофьори, необходими са поне 8. 

Работодателите са обявили, че имат нужда от няколко автомонтьори. Традиционен вече е недостигът на работници в предприятията за авточасти. Търсят  се общо 40 монтажници на кабели, както и много машинни оператори.  Свободни работни места, значителна част от който са трайно незаети, има във всички сектори.

Причина за недостига на работници е ниското заплащане, Хасково е на последните места по размер на  възнагражденията. Средната брутната е около 1000 лв. Това гони  хората в чужбина  и към големите градове.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (4)

Георги

Георги

20.07.2021 | 08:39

И моят шеф каза :.Минималната заплата се вдигна на 650лв,и пак младите не се хващат на работа .Идеше да му кажа: Тя се вдигна ,ама цените в хранителните магазини да не стояха и стоят на едно място .Колко се вдигнаха .Пък цената на тока и т .н.. .Много хора изпитват носталгия по времето на Тодор Живков.Дали е правилно да се разсъждава така ,че много хора като са си били добре тогава .Означава ли това ,че е бил правилният път?Някой трябва да плати цената за отминалото ,,хубаво ,,време ,ама младите не искат да плащат тая цена за що годе по спокойния и сигурен живот на родителите ,бабите и дядовците си по държавните предприятия.А сега същите реват ,Ами внучето ми избяга в чужбинаааа,или в Софияяя ,или пък нещо от рода ,:Ама то работи ,но много малко му плащат.Ами тъй .Нещата се сменят .Вие си изкарахте по соца сигурен и спокоен живот,децата ви карат по малко сигурен и по малко спокоен живот ,пък внуците съвсем несигурен и неспокоен живот ..Кой е виновен ?Само политиците ли?Ходихте ли едно време безплатно по морета и Балкани на почивка ?Къде по света имаше безплатен обяд за кадърни и некадърни и за работливи и за мързеливи всички под общ знаменател ?Къде ни беше вярата и страха от Бог ?Нямаше я при СОЦА,и сега продължава така.Имало и има политически хаос .Само политически ли ?Идва момента за разплата .Живяхме добре при соца .Никой не иска сега да плаща за греховете ни .Едни да ядат и пият а други да плащат.Ооооо малка ми е пенсията ,внучето ни напусна ,или малка му е заплатата сега.А много забравиха безплатните почивни станции,спокойният живот в държавните предприятия ,как държавата ги хранеше на хубави службички и сега още се натискаме ,наши и ваши да сме на държавна сигурна работа.Спокойно за всичко ще платим ,помежду си може да се лъжем ,но онзи отгоре НЕ .Този цирей набъбва постепенно ,но ще боли и се е насъбрала гной ,поне от две три поколения.Този цирей е на главата на всеки млад човек .......и както пише в Библията ,,За греховете,/ГРЕШКИТЕ/ на РОДИТЕЛИТЕ ,ДЕЦАТА СТРАДАТ.Кражби,мързел връзкарство,селски тарикатлъци,ето резултата ПОСЛЕДНИ ,НА ОПАШКАТА В ЕВРОПА .

Отговори
1 0
Важно е

Важно е

19.07.2021 | 19:24

Чорбаджийте да са добре,ако може по 10-15 часа работа за 500-600 лв ?? МАФИЯ !!!

Отговори
2 0
Заплата

Заплата

19.07.2021 | 16:10

Добър ден! Чак сега ли разбрахте,че доходите са малки?

Отговори
6 0
Мотика

Мотика

19.07.2021 | 08:20

Делян Добрев е свободен

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?