25
Следвайте ни

Не са открити незаконни стоки във фаталния македонски автобус на К. Андреево 

viber icon

Не са откри нарушения в автобуса, който се превърна в ковчег за 45 македонски граждани на магистрала „Струма“, при влизането му у нас от Турция. На ГКПП Капитан Андреево е осъществен рутинен контрол, като не са установени нередности, съобщиха в отговор на наше запитване от Агенция „Митници“. 

Съгласно Спогодба между правителството на Република България и правителството на Република  Северна Македония за международни автомобилни превози  Агенция „Митници“ проверява разрешителни издадени от  българския орган ИААА /Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация“/. В конкретния случай става въпрос за „случаен превоз“, който пътува с пътническа ведомост  „Интербус“, каквато е била налична. 

Служителите на Агенция „Митници“ не проверяват лицензите за международен превоз на пътници издадени от страни извън ЕС. Тези лицензи се проверяват от издаващата страна, т.е. в случая задължението за проверка е на институциите в Република Северна Македония, уточняват от Агенцията.

На влизащите от Турция превозни средства с пътници, включително автобуси, се осъществява регулярен митнически контрол. Недекларирани или над лимитите за безмитен внос стоки най-често се откриват тютюневи изделия, перилни препарати и друга козметика, текстилни изделия, за някои от които се констатира, че представляват фалшиви стоки, както и храни, някои от които забранени за внос в ЕС от трети страни (месо и млечни продукти), казаха още там. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?