Следвайте ни

Не пуснаха от ареста сърбин, заловен с 35 кила дрога 

viber icon

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста сръбския гражданин М. Б., заловен с 35 кг марихуана. Магистратите потвърдиха определението на хасковския окръжен съд, с което е оставена без уважение молбата му за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Сръбският гражданин е обвинен, че 1 март т.г. на ГКПП „Капитан Андреево“, в съучастие с шофьор на автобус, като съизвършители, пътувайки от Сърбия през България към Турция, са направили опит да пренесат марихуана с тегло от 35 килограма на стойност 140 000 лева. Наркотичното вещество е било укрито в специално изготвен тайник, в който са били поставени 33 пакета, съдържащи наркотика. Според прокуратурата предметът на престъплението е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Апелативният съд прецени, че от разпита на митническите служители, писмените и веществени доказателства, приложени към делото, и към настоящия етап на разследване, не е разколебано обоснованото подозрение, че М.Б. е съпричастен към деянието, в което е обвинен. Тъй като М. Б. е сръбски гражданин и няма постоянен адрес в България, съществува реална опасността да се укрие и да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Определението на съда е окончателно.

Делото се разгледа посредством видеоконферентна връзка между ареста в Свиленград, където беше обвиняемият и зала №2 в съда, където заседаваха съдебният състав, прокурорът и защитникът на обвиняемия.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?