Следвайте ни

Не искат площадка за отпадъци от пластмаса в Бряст 

viber icon

Община Димитровград е против изграждането на площадка по третиране и рециклиране на отпадъци от пластмаса. Тази позиция изрази пред жителите на селата Бряст, Здравец и Длъгнево, кметът на общината Иво Димов. 

Снощи той се срещна със селяните заради   инвестиционното намерение на "Органик ленд" ООД. 

Кметът потвърди отново категоричната позиция на община Димитровград против изграждането на подобна площадка. 

Още на 17 февруари в писмо до РИОСВ- Хасково, община Димитровград реагира срещу решението,че не е задължителна оценка за въздействието върху околната среда.  Общината изрази становището си, че не подкрепя реализацията на инвестиционното намерение и счита за основателни притесненията и съмненията на хората от селата Бряст, Здравец и Длъгнево, че заявеното намерение е потенциална заплаха за околната среда и човешкото здраве в района. Към писмото на общината от февруари е приложена и протестната подписка от жителите на трите села.  

На срещата снощи бяха още заместник-кметът Светослав Стойков, екологът на общината Пламен Митков и общинския съветник Божидар Петков. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?