112

Назначиха шефка на дирекция за нов зам.-кмет в Свиленград

Светлана Динкова – Маргаритова е новият зам.-кмет на община Свиленград. Тя е избрана от кмета арх. Анастас Карчев да заеме тази отговорна позиция в новия мандат. 

До заемането на новия пост Динкова бе шеф на Дирекция „Местно икономическо развитие, проекти и програми. Сега  ще отговаря за ресор проекти, обществени поръчки и капитално строителство и ще поеме и функциите на най-дългогодишния зам.-кмет на Свиленград Мария Костадинова, която в следващите няколко месеца ще й предаде работата по общинския бюджет, общинска собственост и местни данъци и такси, преди да излезе в заслужен отдих поради навършване на пенсионна възраст.

През 19-годишната си служба на общината, започнала при кмета инж. Георги Манолов, Мария Костадинова натрупа огромен професионален опит във всички сфери на административното управление - бюджет и финанси, общинска собственост, местни данъци и такси, разработване на стратегически планове и документи, управление на проекти, обществени поръчки, екология и сметосъбиране, контрол на общинските наредби, култура, туризъм, образование, здравеопазване и други. Избрана е за обучител и лектор към Националното сдружение на общините в България, носител е на многобройни награди от различни форуми. „Щастлива съм, че в нашия колектив има приемственост и мога да предам своя опит на толкова отдаден на работата, млад и позитивен колега и голям професионалист, каквато е Светлана Динкова”, сподели Мария Костадинова.

Благодаря на кмета, арх. Карчев, за доверието, ще работя, за да бъда полезна на община Свиленград”, каза новият зам.-кмет.

Светлана Динкова е на 43 години, от Свиленград. Завършила е висше образование, специалности „Макроикономика” - бакалавър и „Международни икономически отношения” – магистър, владее руски и английски език. В Общинската администрация влиза на 25 години, през 2005 г. по покана на тогавашния кмет инж. Георги Манолов и започва в новата за времето си сфера – разработване и изпълнение на различни европейски и национални проекти. Преминава през позициите главен експерт, началник-отдел и директор на Дирекция „Местно икономическо развитие, проекти и програми”. През кариерата си е била ръководител на едни от най-големите и тежки проекти на общината - изграждане, реконструкция и модернизация на ВиК в кв. „Кап. Петко войвода”, изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води и водоснабдителна мрежа в Свиленград; строителство и оборудване на Спортната зала; енергийна ефективност на десетки многофамилни жилищни и административни сгради; реконструкция на водопроводна мрежа на селата Капитан Андреево, Левка, Момково и Студена; подобряване на пътната инфраструктура на територията на Община Свиленград; модернизиране на детска ясла и много други. Непрекъснато се развива и надгражда знанията си.

Последните й специализации са по кръгова икономика, зелена администрация, финансови инструменти и комбинирано финансиране, интегрирани териториални инвестиции и други. „До провеждането на конкурс за директор на „Местно икономическо развитие, проекти и програми” в Общинска администрация - Свиленград става Светлана Петева - Панайотова, главен експерт „Проекти, програми и инвестиции”.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?