Следвайте ни

Назначават 13 нови експерти в РИОСВ-Хасково

viber icon

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова присъства на първо регионално събитие на тема "Подкрепа за по-добро разбиране на подхода за управление на Натура 2000 в България".

На срещата беше обсъден новият подход за управление на защитените територии на европейската мрежа Натура 2000 в България.

За да се осигури дългосрочното оцеляване на най-ценните и застрашени видове и местообитания у нас, както на сушата, така и в морската среда, ще бъде възприет хибриден подход. ​Орган на управление е РИОСВ-Хасково, на чиято територия се намира най-голям процент в Натура 2000, извън парковете, в цялата страна.

Общата площ, на защитените местности е 371 262 хектара. В новия управленски подход се предвижда към всяко РИОСВ да бъдат назначени специалисти. Те ще изпълняват плановете, допринасящи за постигане целите на защитените зони.

В Хасково ще бъдат назначени 13 експерти. Бройката е съобразена с обхвата на територията и общата площ на Натура 2000 към съответния регион.

Към тукашната регионална инспекция спада най-голямата площ защитени територии, поради което се търсят и най-много експерти.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?