Следвайте ни

Най-старото училище в Хасково отбеляза 175 г. от създаването си

viber icon

Средно училище "Васил Левски" в Хасково днес отбеляза 175 г. от създаването си. Школото е наследник та първото новобългарско училище в града. 


 
Средно училище „ Васил Левски“ – Хасково е наследник на първото новобългарско училище в града. "175 години история. 175 години знание и опит.
175 години просветителска традиция, давала четмо и писмо на хиляди българи. 175 стъпала по пътя на просветното израстване. Всички ние, свързали професионалната и личната си съдба с нашето училище, сме щастливи да отбележим  светлия 175-годишен юбилей . Припомнянето на историята ни дава увереността за бъдещето на училището ни и отново ни преизпълва с радост за това, че сме наследници на първите радетели за светско образование", отбеляза в словото си директорът Милена Михайлова. "Левски е личен идеал, в който възпитаваме децата си. Неговите дело и живот са непреходна ценност в историята на обществото ни", подчерта още Михайлова.

Патронният празник продължи с рецитал, а учителите и учениците почетоха паметта на патрона си и с цветя, които положиха пред паметника на Апостола.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

възпитаник

възпитаник

19.02.2021 | 10:37

"Васил Левски" е било и ще бъде елитно училище. Поздравления

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?