Следвайте ни

Най- после започва ремонт на стадион „Младост“ в Хасково 

viber icon

Стадион „Младост“, който е в повече от лошо състояние, може да бъде ремонтиран още това лято, като се реализира проект на БФС. На заседанието си в края на т.м. ОбС ще решава за поискано от съюза  безвъзмездно право на ползване за 20 г. срещу инвестиция от 561 194 лв. Сумата представлява 50 на сто от стойността на футболния терен, оценен на 1.1 млн. лв., става  ясно от внесената докладна.

На 15 т.м. комисия в общината е разгледала заявлението на БФС за ползване на футболния терен. Проектът предвижда обновяване на терена, който ще има антиударна подложка и изкуствена трева. Парите са от програмата HatTrick  на УЕФА. Ремонтът трябва да приключи за 6 месеца. 

Надеждите са да се използва лятото, когато метеорологичните  условия позволяват строителни дейности, а и няма първенства. 

Деца от различни възрасти от няколко клуба, които се обединиха в ОФК „Хасково“ тренират на лошия стадион, тъй като нямат  друго игрище. Докато се извършва ремонта някои ще играят на резервните игрища на Ямача, които са частна собственост, но се предоставят безвъзмездно на децата, а други ще търсят варианти.

Ремонтът на „Младост“ се чака от години. За съжаление той и стадион „Хасково“ са единствените тревни игрища в града. Преди години фондацията на Бербатов направи тревно игрище  в Строителната гимназия, то обаче не е предназначено за футболните клубове. 

Община Хасково също ще предостави средства за обновяване на „Младост“, където предстои и ремонт на атлетическата писта. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?