Следвайте ни

Най-после! Ремонтират пътя Димитровград - Зарата 

viber icon

В началото на април ще започне ремонтът на път I-5 Димитровград-Стара Загора в участъка от моста на река Марица /включително/ до границите на общината с област Стара Загора. Това съобщи кметът на Димитровград Иво Димов след  проведените днес срещи със зам.-министър Николай Нанков и представители на Агенция пътна инфраструктура в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Международния път I-5, който минава през територията на община Димитровград, е част от републиканската пътна мрежа. Той е в кошмарно състояние. Многократно през последните години Димов настоява пред ресорните ведомства за неговото ремонтиране. Освен ремонт на пътя за Стара Загора още един значим проект за Димитровград намери днес своето решение. Димов и зам.министър Нанков са разговаряли и за състоянието на ВиК мрежата в града. В Димитровград ще започне проектиране на 4- километрова отсечка от напорния водопровод, свързваща Пречиствателна станция за питейни води и кв. „Габера“. "Водопроводът е амортизиран и дава чести аварии, което оставя гражданите без вода. 2/3 от водата за града се осигурява оттам. Ние ще започнем проектирането, а за изпълнението на ремонта и подмяната на водопровода ще разчитаме на финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството", каза Иво Димов. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бат са

20.02.2020 | 16:23

Наи накрая. нашите пътищата са много зле Време беше, но само с тази отсечка няма да стане кои знае колко зле

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Как ви се отразява извънредното положение?