112

Най-добрите от конкурса „Проф. Недялка Симеонова“ получиха награди в Хасково

Най-добрите от Международния конкурс за млади цигулари „Проф. Недялка Симеонова“ в Хасково бяха наградени днес на официална церемония в Драматичен театър „Иван Димов“. Талантите в 47-ото издание на конкурса бяха 23-ма. Оценяваше ги четиричленно жури с председател музикалният педагог Людмила Иванова от Бургас.

Тази година няма победител в четвърта възрастова група и съответно лауреат на конкурса. В нея участникът бе един – Стефан Йосифов

В първата възрастова група победители станаха Дара Соколова от София и Симеон Стойчев от Пловдив. В групата на по-големите на първо място са също двама - родената в Сливен Олга Дойкова и Ева Дончева от Варна. Журито постави най-високо в трета възрастова група Ива Маринова от столицата и пловдивчанинът Виктор Василев. 

Заместник-кметът на Мария Вълчева връчи призовете на бъдещите виртуози и им пожела успехи, воля и да съхранят завинаги любовта си към музиката. 

Част от номинираните и наградените изнесоха галаконцерт. Те си разделят награден фонд от 6900 лева, осигурен от домакините от община Хасково.

Всички призьори могат да кандидатстват пред МОН за стипендии за талантливи деца.

„В днешния конкурс имаше доволни и недоволни, щастливи и огорчени участници. На последните искам да кажа да не се отчайват, защото това е само една стъпка по пътя им“, каза председателят на журито Людмила Иванова. Тя ги призова да се въоръжат с воля и амбиция за следващия конкурс.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?