Следвайте ни

Настаняват само за 3 г. бедни в социалните жилища 

viber icon

Ако бъдат завършени, в жилищата за бедни до ВиК  нуждаещи се ще бъдат настаняване за не повече от 3 г. Апартаментите в трите недовършени блока могат да приютяват бездомни, хора които живеят при много лоши битови условия, многодетни семейства, хора с увреждания. 

Тази вечер се проведе обществено обсъждане на проекта за интегриране на маргинални общества чрез изграждане на социална инфраструктура, според изискванията на  Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., от която се търси финансирането.  Целта на общественото обсъждане е Община Хасково да получи обществена подкрепа за проекта и социален толеранс преди неговото одобрение и изпълнение. 

Проектът предвижда доизграждане на 3 4-етажни жилищни сгради,  в които има  48 тристайни социални жилища.  Те част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и от Инвестиционната програма на Хасково, за изпълнението на която има сключено Споразумение от 01.03.2016 година с ръководителя на УО на ОПРР.

Общо 4 са блоковете до ВиК, но само един бе завършен през 2015 г. Пари за останалите не се намериха. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?