Следвайте ни

Наши и турски превозвачи на мирен протест на границата 

viber icon

Мирен протест срещу забавената обработка на камиони и товари организират Съюзът на международните превозвачи в България и Асоциацията на превозвачите на Република Турция днес от 11 часа на Капитан Андреево. 

Двете браншови организации настояват за спешни мерки, за да могат да се спазват сроковете за логистика на товарите.  Шофьорите чакат по границата по 2-3 дни. 

През  последните години превозът на стоки  значително се е увеличил. Ако преди 2 години за едно денонощие през Капитан Андреево са преминавали около 700-800 тежкотоварни автомобила, сега са  1000-1200 автомобила за 24 часа, а това е причина за километрични колони,  

Миналия месец организациите на превозвачите от двете държави са имали среща с представители на транспортните министерства на България и Турция, които обаче не са дали очаквания резултат. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?