25
Следвайте ни

Напредва ремонтът на обществената къпалня в Минерални бани 

viber icon

Напредва ремонтът на обществената къпалня в Минерални бани. Вече  няколко месеца на сградата, която е строена през далечната 1932 г., се извършва пълна реконструкция, за да се превърне в модерно място за лечение и релакс. 

С 573 400 лева по проект по линия на трансграничното сътрудничество в Гърция, банята ще бъде напълно обновена. Прави се ремонт на покрива,  ще има нова водопроводна и канализационна инсталация,  ще се сменят електрическата и отоплителната инсталации. Сградата ще стане СПА център с кабинети за рехабилитация, лекарски кабинет и отделение за физиотерапия. Ще бъдат изцяло реновирани съблекалните, помещенията с ваните и басейните в нея. 

Банята е най- посещаваното място в курорта, тъй като ваните с уникалната минерална вода се ползват от хора с различни болежки. Сега посетителите, които имат нужда от лековита вана, посещават частните хотели. 

Къпалнята бе занемарена, дори затворена дълги години. Тя бе държавна собственост, която се предоставена на общината. Тя я  ремонтира преди години, за да може да се ползва, а сега се извършва пълна реконструкция. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?