Следвайте ни

НАП върна 33 000 лв. на данъкоплатци в Хасково

viber icon

За един месец офисът на НАП в Хасково възстанови 33 хил. лв. надвнесени данъци на лица с право на различни данъчни облекчения. Най-често това са облекчения за непълнолетни деца; ипотечен кредит, ползван от млади семейства; сключени застраховки „Живот“ и намалена работоспособност. 

Облекченията се ползват с подаване на годишна данъчна декларация за доходи, получени през миналата година. Към датата на подаване на декларацията лицето не трябва да има подлежащи на принудително събиране стари задължения.

Същото изискване – да няма неплатени задължения към бюджета, важи и когато се подава годишна данъчна декларация с плащане по нея преди 31 март с цел ползване на 5% отстъпка за ранно плащане. Отстъпката се начислява върху сумата за доплащане по декларацията в случай, че тя е подадена преди 31 март, плащането е преди същата дата и лицето няма стари задължения.

Средно по 20 декларации за придобити доходи през миналата година се подават на ден в офиса на НАП в Хасково. Срокът за тях, тази година по изключение, изтича на  5 май, тъй като от 30 април до 4 май са официални почивни дни заради великденските празници. 

Допълнителна информация за декларирането на доходите от миналата година може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?