Следвайте ни

НАП вади на тезгяха имоти на длъжници в община Димитровград

viber icon

С продажби на два имота в община Димитровград и няколко автомобила публичните изпълнители от дирекция "Събиране" в НАП Хасково възобновяват този месец провеждането на търгове.

От офиса на приходната агенция напомнят, че изпълнителните производства по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, включително провеждането на публични търгове и образуването на нови изпълнителни дела, бяха спрени по време на извънредното положение заради COVID 19.

През юни публичните изпълнители от НАП в региона предлагат на търг едноетажна къща в димитровградското село Черногорово със застроена площ 96 квадрата и разгърната на целия парцел – 860 кв. м. Имотът се намира на главна улица в населеното място. Има изградени електрозахранване, водопровод и път с трайна настилка. Разполага с масивна бетонова ограда с две портални дървени врати, а жилищната част е с PVC дограма на вратите и прозорците. Началната цена е 40 000 лв.  

В същото населено място Агенцията продава и парцел от 990 кв. м. Той е на главен път и е оценен на 5000 лв.

И двата имота могат да бъдат огледани от 10 до 16 юни след уговорка с публичния изпълнител, водещ продажбите. В същите срокове се внасят ценови предложения за закупуване и депозит в размер на 20% от първоначално обявените цени.

За публична продан в Димитровград НАП е обявил и три леки автомобила. Те са Мерцедеси на цени от 1500 до 2250 лв. Единият от тях е производство от 1995 г., а другите два са от 2000 г. Огледи се извършват на определен адрес от следващата сряда –  от 10 юни до 16 юни, включително. До 16 юни се приемат оферти и депозит за участие в търговете.

В Хасково пък приходното ведомство продава товарен автомобил Volkswagen с година на производство 2004-та. Моделът е Транспортер, има нови зимни гуми и е в добро техническо състояние. Първоначалната му цена е 8600 лв. и може да бъде огледан от кандидат-купувачи от 19 до 25 юни на адрес в областния град.

От офиса на НАП в Хасково уточняват, че с приходите от подобни продажби частично или изцяло се покриват задълженията към бюджета на физически и юридически лица. За да не се стига до подобни мерки от страна на Агенцията, от там апелират при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция "Събиране".

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?