Следвайте ни

НАП в Хасково подобрява работата с клиенти с мащабен ремонт

viber icon

Мащабен ремонт на салона за обслужване на клиенти започва офисът на НАП в Хасково. Проектът предвижда нови и още по-удобни за работа с граждани и фирми гишета, обособяване на просторни и комфортни места за изчакване, както и изграждане на приемна за консултации по данъчното и осигурително законодателство с експерти на Агенцията.

Ремонтните дейности са с предварителен срок на изпълнение 3 месеца, уточняват от офиса на НАП в Хасково и обръщат специално внимание, че през това време достъпът на клиенти ще е реорганизиран.

Временно, докато в сегашното фоайе не завършат строителните подобрения, централният вход на сградата ще бъде само и единствено за служители на администрацията. За клиентите вече е обособен специален вход – от изток. Поставени са упътващи табели, които насочват гражданите и бизнеса как да се подреждат според вида услуга, която им е необходима. Обособени са 4 пътечки за най-търсените дейности: подаване на декларации, изясняване на здравен статус, издаване на удостоверения и оказване на техническа помощ. След като фоайето бъде ремонтирано, подобрения ще започнат и в крилото в източната част на сградата, където са проектирани още по-удобни места за посетителите. Междувременно ще се изгражда и напълно нов, просторен архив, в който ще се съхранява данъчна и осигурителна информация.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че независимо от ремонтните подобрения, електронните услуги на Агенцията остават достъпни 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Най-лесно и бързо, без необходимост да се посещава администрацията лично, данъчни и осигурителни декларации могат да се подават онлайн с персонален идентификационен код (ПИК) и квалифициран електронен подпис  (КЕП). С ПИК и електронен подпис е възможно още да се заявява издаване на документ като например удостоверение за наличие или липса на задължения, да се извършват справки за дължими данъци и осигуровки и други.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?