112
Следвайте ни

НАП продава на търг Цигарена фабрика в Хасково, 1 665 000 лв. е началната цена

viber icon

Административната сграда от емблематичната Цигарена фабрика в Хасково ще бъде обявена на търг до края на октомври от Националната агенция за приходите. 

„Сградата не функционира от години, след като „Хасково – Табак“ АД бе въведено в ликвидация и прекрати дейност. Общото й техническо състояние е задоволително, но все пак са необходими ремонтни и освежителни дейности“, коментират от НАП. Функционално бившата администрация включва три корпуса, основният от които е на 6 етажа. Там преди се намираха кабинетите и залата за събрания на административния персонал. 

Цената, от която ще започне наддаването за сградата е 1 665 000 лв. Тя може да бъде разгледана в дните, определени за оглед – от 25 октомври до 3 ноември, при спазване на противоепидемичните мерки, въведени в страната. В същия срок ще се приемат и ценови предложения за закупуване. 

През октомври НАП Хасково ще предложи в търгове и разнообразие от превозни средства – товарни и леки. Сред тях са пътнически бус Mercedes 8+1 места, оценен на 6800 лв., два автобуса СЕТРА, единият за 6250 лв., другият за 4200 лв., товарен автомобил FIAT за 2640 лв. и лека кола НИСАН, оценена на 750 лв. заради забележките по нея.

Цялата информация за тези и други търгове, организирани от НАП, може да бъде разгледана в интернет страницата на приходната администрация (ВИЖ ТУК). 

Само за 9-те месеца на тази година от подобни търгове публичните изпълнители от НАП в Хасково събраха 900 хил. лв. Сумата влезна в бюджета след продажбите на недвижими имоти, превозни средства, вещи, както и техника за поддържане на пътища. 

От НАП в Хасково уточняват, че с приходите от продажби частично или изцяло се покриват задълженията към бюджета на физически и юридически лица. За да не стига до подобни мерки от страна на Агенцията, от там апелират при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

08.10.2021 | 14:43

Защо се допуска нещо,което е функционирало и е било печелившо да се унищожи.И да се продаде за жълти стотинки. Много жалко!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?