25
Следвайте ни

НАП- Хасково събра 300 млн. лв., с 30 млн. повече от м.г. 

viber icon

Почти 300 млн. лв. са постъпленията в НАП- Хасково от началото на годината до края на ноември, те с 30 млн. лв. повече спрямо същия период на 2020 г., съобщиха от Агенцията. 

Данъчните приходи от януари до 30 ноември възлизат на 134,4 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е 53,2 млн. лв., 28,4 млн. лв. е корпоративният  и 44,6 млн. лв. е ДДС. 

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември тази година надвишава 163,6 млн. лв. В това число 96,6 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 45,3 млн. лв. са за здравноосигурителни вноски и 21,7 млн. лв. са за допълнително задължително пенсионно осигуряване. 

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – 54 %, като това основно се дължи на промяната в сроковете за плащане на авансовите вноски, обясняват от офиса на НАП в Хасково.  Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с 11 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с 10 на сто спрямо същия период на миналата година.  

„Има тенденция за увеличение на доброволното деклариране и плащане от бизнеса и гражданите, което е резултат от партньорския подход от страна на НАП, фокусът ни върху големите данъчни рискове и единното прилагане на закона“, коментират от приходната администрация.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?