112

НАП-Хасково продава кино „Биерут“, един от символите на социализма в Димитровград

Изпълнители от НАП Хасково обявиха на търг бивш културен дом в Димитровград, известен и като кино „Биерут“ от времето на социализма. Сградата е масивна, стабилна и двуетажна, ползвана преди години за киносалон и изкуство. Впоследствие е придобита е от частно лице след покупко–продажба и е преустроена за производствени и административни дейности.

Сградата е строена по време на бригадирското движение и е кръстена на полския комунистически деец Bolesław Bierut. Тя е от символите на социализма в града.

Състоянието й е много добро, но има нужда от ремонт. Намира се в димитровградския кв. „Вулкан“, като достъпът до имота е по пътя Димитровград – Меричлери, след кв. „Марийно“ и преди кв. „Черноконево“. В района се намира циментовият завод „Вулкан“, както и жилищен квартал “Марийно“ с жилищни блокове, индивидуални жилищни имоти, търговски обекти и административни сгради за комунални услуги. Тъй като сградата не е ползвана отдавна, в момента са прекъснати електро и ВиК захранването. 

Според експерти, сградата е изключително подходяща за производствен бизнес. Последното й предназначение е било именно такова – шивашки цех. 

Първоначалната цена, от която следва да започват ценовите предложения за закупуването й, е 87 026 лв. Оферти се приемат до края на тази седмица (3 ноември) в офиса на НАП в Хасково на бул. „България“ 152, в дирекция „Събиране“. В същия срок се внася и депозита за участие, който е в размер на 20% от стартовата цена. 

До 2 ноември, четвъртък, могат да бъдат направени огледи, лично от кандидат–купувачите, след уговорка с публичния изпълнител, който отговаря за търга.

Подробна информация за тази и други продажби, организирани от приходната агенция, може да бъде разгледана в Портала за продажби на НАП, където се публикуват местоположение на актива, състояние, първоначална цена, срокове за оглед, срокове за подаване на ценови предложения и срокове за внасяне на депозит. 

От офиса на НАП в Хасково препоръчват, за да не стига до налагане на подобни мерки, при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?