Следвайте ни

Намериха 50 000 лв. за СМАРТ класни стаи

viber icon

50 000 лв. ще бъдат заделени в тазгодишния бюджет за дигитални класни стаи. Предложението дойде от съветника и директор на Езиковата Деян Янев , а общинската администрация е приела мотивите му, че трябва да се инвестира в по- добро образование и парите са заложени в бюджета. От възможността ще се възползват училища с идеи,  които са готови да съфинансират проекта. Поне такова  бе виждането на вносителя на предложението. Предстои бюджета да се гледа на сесията на ОбС  след седмица. 

В него парите за образование са с 15 % повече от миналата година и са 37.4 млн. лв. 

Със 120 000 лв. по програма „Красива България” ще бъде обновен двора на  СУ „Паисий Хилендарски”, продължават ремонтите и в ПГДС „Цар Иван Асен II”. 

2.6 млн. лв. е издръжката на детските градини.  През тази година са предвидени 65 000 лв. за обзавеждане и 100 000 лв. за текущи ремонти в тях.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?