Следвайте ни

Намериха над 18 000 маркови ментета в полски тир

viber icon

Над 18 000 текстилни изделия и аксесоари с логото на световноизвестни марки са задържани на пункта Капитан Андреево. Това станало при проверка на ​полски тир, извършена от инспектори на Териториална дирекция "Южна морска" и на ​ГД "Митническо разследване и разузнаване".

Стоката пътувала за Унгария. проверяващите установили, че количеството на групажната стока, опакована в 687 колета, не съвпада с обявеното в представените митнически документи. ​Имало недекларирани 4711 текстилни изделия, сред които шалове, чорапи, спортни комплекти, мъжки боксерки и 445 портмонета и колани  с логото на защитени търговски марки, сред които  Gucci, Louis Vuitton, Tommy Hilfiger, Armani и Michael Kors.
 
За ​контрабандната стока е съставен акт на водача на камиона, полски гражданин.  В хода на проверката, сред декларираната стока, са открити  още над 13 000 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи, с фигуративни и словесни изображения на световноизвестни марки, които са задържани в изпълнение на Европейски регламент №608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.
 

От началото на т.м. това е трети случай, при който ​митничарите са заловили текстилни изделия и аксесоари като една част са били недекларирани, а друга са задържани със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост. Общото количество на задържаните стоки е близо 35 000.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?