112

Намаляват ПТП с деца в Хасковска област

От началото на годината намаляват произшествията с деца в региона в сравнение с 2021 г. За първите 5 месеца на 2022 г. са регистрирани 9 тежки катастрофи с 10 ранени деца.

Традиционната акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“ стартира от днес и ще продължи до 31 август.

Началникът на Пътна полиция – Хасково Димо Чобанов съобщи, че ще се следи основно за правилното превозване на деца и за поставянето на колани и предпазни средства. През цялото лято ще има и проверки по селата. Собствениците на мотоциклети и мотопеди ще бъдат предупредени да не ги предоставят на неправоспособни деца и младежи, за да се избегнат пътни произшествия. До края на учебната година ще има засилен контрол и на пресичащите в районите на пешеходните пътеки.

За периода 1 юни 2021 г. – 31 август 2021 г. са регистрирани 8 тежки катастрофи, при които са загинали 3 деца, а 8 са ранени. През същия период на 2020 г. са станали 14 тежки произшествия със 17 ранени деца.

На площад „Спартак“ се проведе акция на КАТ, като само за половин час от 22 проверени автомобила бяха установени трима нарушители. Един шофьор беше без колана, друг беше без извършен технически преглед, като глобите са по 50 лв., а третият беше с нередовни пътни документи, като санкцията е 10 лв. Доброволци от БЧК раздаваха листовки за пътна безопасност на шофьорите.

Ученици от СУ „Васил Левски“ имаха възможност да разгледат отблизо полицейски автомобили, мотоциклет и камера.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?