Следвайте ни

Намаляне с 50% на такса сенник предлага кметът на Димитровград

viber icon

Да бъде намалена с 50% таксата за сенник за търговците в община Димитровград, в т.ч. за зимна и лятна градина. Това предлага кметът Иво Димов с допълнение към докладната до местния парламент да бъдат освободени от ​налога за тротоарно право търговците, ползващи общински терени за изнесени маси на открито към заведенията за хранене и развлечения.

Заради въведените изисквания за спазване на необходимата дистанция, въведена със заповедите на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов,се налага разполагането на по-малко маси на по-голямо пространство.

Предложението е мярката да важи за търговците, които нямат изискуеми задължения към община Димитровград.

Така ​градоначалникът Димов изпълни своето намерение да разшири облекченията за бизнеса, съобразно правомощията си. Целта ​е намаляване на загубите, претърпени в следствие на епидемията от COVID-19.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?