Следвайте ни

Накити за 35 000 лв. конфискуваха на Капитан Андреево 

viber icon

Недекларирани златни и сребърни накити задържаха митничарите на „Капитан Андреево“. Бижутата са открити при два отделни случая.  

Автобус с румънска регистрация с 22-ма пътници по редовната линия Истанбул-Букурещ е бил селектиран за щателна митническа проверка. В подплатата на якето на един от пътниците, румънски гражданин, са извадени четири полиетиленови плика, съдържащи 107 пръстена, медальона, синджира, гривни, обици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза установила, че накитите с общо тегло 294.76 грама са от 14 каратово злато на стойност над 22 100 лева.

Недекларирани сребърни бижута с общо тегло 3014 грама са  открити в друг автобус, пътуващ с 23 пътници от Турция през България за Босна и Херцеговина.  При проверка с рентгенова апаратура са отбелязани зони с подозрителна плътност в пътническия салон в отделението за ръчен багаж. При последвалата физическа проверка в картонени  кутии от баклава и в чанта с дрехи  митническите служители откриват 685 накити от бял метал. Според експертизата изделията са сребърни проба 925 на обща стойност 12 056 лева. Установено е, че са на  един от пътниците, босненски гражданин.

На нарушителите са съставени актове по Валутния закон

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?