Следвайте ни

Награждават с орден поета Ивайло Балабанов

viber icon

Указ за награждаване на поета Ивайло Балабанов с орден "Св. св. Кирил и Методий" първа степен е обнародван в последния брой на "Държавен вестник" от 25 август. Утре творецът навършва 75 г.

Документът е подписан от президента Румен Радев и от министър-председателя на страната Бойко Борисов.

"Ивайло Балабанов получава високото държавно отличие а изключително големите му заслуги в областта на културата и изкуството", ​пише в Указ № 170, издаден на 14 август 2020 г.

В началото на този месец Министерският съвет взе решение да предложи на президента да удостои живеещия в Свиленград именит български поет с голямата награда „за големите му заслуги в областта на културата и изкуството и за популяризирането на българските традиции и фолклор“.

Отпускането на пожизнена пенсия на Ивайло Балабанов пък е другото предложение на Министерския съвет до Народното събрание, за което също писахме.

Ивайло Балабанов роден на 28-и август 1945 година в ивайловградското село Хухла. Той е почетен гражданин на Свиленград, сред многото му отличия са лауреат на наградите "Южна пролет" и "Пеньо Пенев".

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?