Следвайте ни

Наградиха в Хасково учители, ученици и културни деятели от региона

viber icon

Заслужили ученици, учители, директори на училища, културни деятели и студенти от региона получиха награди на общоградско тържество в Хасково на днешния Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Кметът Станислав Дечев и председателят на общинския съвет Таня Захариева връчиха отличията на церемония с участието на смесен хор "Родна песен". Сред наградените бяха и 7 студентки по специалността "Медицинска сестра" във филиала на Тракийския университет в Хасково, които бяха доброволци в лечебни заведения през пандемията.

Директорът на Регионалното управление на образованието  Христина Боева също отличи преподаватели с грамотата на МОН "Неофит Рилски" и с призове от РУО на ученици, педагогически специалисти и директори.

„Видях Хасково слънчев и щастлив на най-светлия и неоспорим български празник“, каза в привествието си кметът Дечев. 

Празникът започна с шествие на представителни групи от 15 училища от общината и от студенти. То започна от централния площад „Свобода“, водено от мажоретни състави и духова музика, и завърши до Културно-спортен комплекс "Спартак".

 

Ето всички наградени за празника:

В категория „Учител в предучилищното образование“ се присъжда на Веселина Петрова  старши учител в „Детска градина по изкуства“ - Хасково. 

В категория „Учител в начален етап или прогимназиален етап на образованието“ се присъжда на Диана Желязкова – старши учител по руски език в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Хасково.

В категория „Учител в гимназиален етап на образованието“ на образование се присъжда на – инж. Станимир Даскалов – ръководител направление ИКТ, учител по информатика и информационни технологии в ПГДС „Цар Иван Асен II“ – Хасково.  

В категория  „Културен деятел от областта на изкуството, библиотечното или музейното дело“ се присъжда на Даниел Русев  - ръководител на Арт школа „Дъга“ при ОП „Младежки център“ –  Хасково и на школа „Пастело“ – към Военен клуб – Хасково.

В категория „Ученик в областта на спорта“ се присъжда на Никола Данаилов Делчев – СУ „Васила Левски“ -  Хасково. 

В категория „Ученик в хуманитарна област “ се присъжда на Виктория Ангелова   Георгиева – ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ - Хасково. 

В категория „Ученик в природо-математическа област“ на образование се присъжда на Марина Дамянова Господинова  – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ - Хасково.

В категория „Ученик в областта на професионалното образование “ се присъжда на Дейвид Иванов Лавчев – ПГДС „Цар Иван Асен II“ - Хасково.

В категория „Ученик в областта на изкуството “ се присъжда на Мариан Атанасов Стефанов  – ОУ „Христо Смирненски“ - Хасково.

За своята доброволческа работа в COVID-отделенията в болниците специални награди получиха студенти от Филиал Хасково на Тракийски университет Стара Загора: 

Найме Мюмюн Ахмед – специалност „Медицинска сестра“ – IV курс, доброволец в „МБАЛ Хасково“ АД.

Неджибе Октай Али - специалност „Медицинска сестра“ – IV курс, доброволец в „МБАЛ Хасково“ АД.

Мелин Рамадан Ибрям - специалност „Медицинска сестра“ – IV курс, доброволец в „МБАЛ Хасково“ АД.

Айсун Шенер Мехмед – специалност „Медицинска сестра“ – IV курс, доброволец в „МБАЛ Хасково“ АД.

Златея Алеко Чанталиева - специалност „Медицинска сестра“ – III курс, доброволец в МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" ЕООД - Казанлък.

Атанаска Диянова Костова - специалност „Медицинска сестра“ – III курс, доброволец в МБАЛ "Света Екатерина" Димитровград ЕООД.

Николина Христозова Колева - специалност „Медицинска сестра“ – II курс, доброволец в МБАЛ "Света Екатерина" Димитровград ЕООД.

Всички студенти-доброволци получиха грамоти и колективна парична награда.

Ежегодните награди „Неофит Рилски“ на  Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България: 

Севдалина Стоянова Пейкова, старши учител по биология и здравно образование, СУ „Д-р Петър Берон“ - Свиленград.

Милена Кънчева Димова, старши учител в начален етап , ОУ “Пенчо Славейков” - Димиитровград.

Петя Вълчева Петрова, старши учител по БЕЛ, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ -  Хасково.

Ивелина Стоянова Шумакова, старши учител по математика, ОУ „Св.  Климент Охридски“ - Хасково.

Денка Димитрова Колева, старши учител по история и цивилизация, ПГССИ „Христо Ботев“ - Свиленград,

Педагогически специалист от синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа“- почетно отличие-грамота  „Неофит Рилски" отличи Лилия Янева Въчева ,  старши учител по математика в ОУ„Пенчо Славейков“ - Димитровград.

Награди от РУО – Хасково за изявени ученици през учебната 2020/2021 г.:

Теодор Даниелов Казаков – ученик в Х клас от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, класиран на националния кръгове на олимпиадите по история и цивилизации и по география и икономика.

Анелия Петрова Петрова – ученичка в XI клас от ПГДС „Цар Иван Асен II“ - Хасково, класирана на второ място на национален кръг на Национално състезание „Най-добър млад строител“ 2021 г.

Десислава Трифонова Цветкова – ученичка в XI клас от ПГССИ „Христо Ботев“ - Свиленград, първо място в дисциплината "Най - добър млад хотелиер" от Националната кулинарна купа на България 2021 г.

Елица Стайкова Николова – ученичка в XII клас от ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ - Хасково, класирана на IV място  на национален кръг на  Националното състезание „Най-добър млад готвач“.

Награда на РУО – Хасково за изявени учители през учебната 2020/2021 г. с принос в развитието на образователното дело в областта и проявена креативност по отношение организирането на обучението от разстояние:

Даниела Христова Стоянова - главен учител в прогимназиален етап, учител по български език и литература в ОУ „Св. Климент Охридски“ – Хасково.

Радослава Димитрова Гогова – старши учител в гимназиален етап по биология и опазване на околната среда в СУ „Св. Неофит Рилски“ – Харманли.

Боян Петров Митев – старши учител по музика в ОУ „Св. Иван Рилски“ – Хасково.

Сибел Смаил Али – старши учител в детска градина № 22 „Звънче“ – Хасково.

Инж. Данка Ангелова Чакърова – старши учител по професионална подготовка в ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ – Хасково.

Награда на РУО – Хасково за изявени директори  през учебната 2020/2021 г. за каузата на българското образование и проявена креативност по отношениеорганизирането на обучението от разстояние:

Румяна Кръстева Монева – директор на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Димитровград.

Снежана Станкова Захариева – директор на НУ „Алеко Константинов“ – Харманли.

Димитър Георгиев Кокотанеков  - директор на Център за подкрепа за личностно развитие-Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“ - Димитровград.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (2)

Павел

Павел

24.05.2021 | 20:40

Всичката Мара втасала, ама какво прави кмета сред децата. Да си ходи в кметството и да не се бърка там където не му е работата.

Отговори
1 0
Бонев

Бонев

24.05.2021 | 20:09

Не политизирайте най- истинския ,най- българския празник!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?