112

Наградиха отличниците от ученическа екокампания в Свиленград

Кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев награди учениците от II б клас на ОУ „Иван Вазов”. Децата станаха първенци в кампанията ЕКОклас за разделно събиране на отпадъци за ученици от 1 до 4 клас. 

Децата спечелиха състезанието с предадени 61,150 кг  пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета за рециклиране. За труда си те бяха наградени с купата на победителя, грамота и волейболни, баскетболни и футболни топки. На второ място със събраните 48,650кг се класира II а клас от същото училище. Трети е III б клас от СУ "Д-р Петър Берон", които събраха 45,700 кг. 

Председателят на Консултативния съвет за нулеви отпадъци към общината и заместник-кмет Мария Костадинова също поздрави победителите за активността им в разделното събиране, като им пожела да бъдат зелените патрули на общината, бдящи за опазване на чиста околна среда.

Инициативата ЕКОклас е на Лайънс клуб „Свилена” - Свиленград в партньорство с „Екопак България” и с подкрепата на Общината. В пилотното издание на кампанията се включиха 30 класа - от СУ „Д-р Петър Берон“, I ОУ „Иван Вазов“, НУ „Христо Попмарков“, ОУ „Христо Ботев“ - с.Левка, които събраха общо 496, 850 кг отпадъци за рециклиране. Всички класове получиха спортни топки като поощрителни награди за участието си в инициативата.

Кампанията „ЕКОклас“ има за цел да информира и мотивира учениците и техните семейства да събират разделно отпадъци, за да помогнат за чистотата на природата и града, в който живеят. Освен практическото състезание между класовете за събиране на рециклируеми отпадъци, в едномесечния период на кампанията се проведоха образователни срещи с родители и уроци с децата по темата за разделното събиране и повторно оползотворяване на отпадъците.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?