112

Наградиха деца за разделно събиране на отпадъци в Харманли

За четвърта поредна година в Харманли беше насърчено разделното събиране на отпадъци сред деца, ученици и възрастни, съобщиха от кметството.

Включилите се доброволци предадоха общо 2200 кг. разделно събрани хартия и пластмаса и получиха награди – дръвче за засаждане, компост, блокче за рисуване, книжка, тетрадки, химикали и много други.

Събраните непотребни опаковки, стари вестници и тетрадки бяха извозени до сепариращата инсталация за предварително третиране и рециклиране, за да се превърнат в суровини за нови продукти.

Управителят на общинското дружество "Екоресурс Харманли" Даниела Борисова запозна посетителите с дейността на компостиращата инсталация и пътя на отпадъка, а всички те имаха възможността да видят къде се извършва сепарирането и компостирането на постъпващите отпадъци.

С готовия компост най-малките облагородиха района като засадиха дръвчета. Участниците получиха по 3 литра от произведената екологична био тор. Всеки желаещ може да закупи компост от Регионалното депо за отпадъци край Харманли.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?