Следвайте ни

Нагоре: 102-ма с вируса в Хасковска област 

viber icon

Ръстът на новозаразените с коронавирус в хасковска област продължава, като за последното денонощие са регистрирани 102-ма. В Хасково  са 45, в Димитровград – 16, в Свиленград – 13, в Любимец и Тополовград  по 7. Болни, макар и единични случаи, има и в останалите общини от областта. 

Увеличават се настанените в болница, които са 229. На домашно лечение са 1221 души, съобщиха от областния щаб.

Въпреки ръста, за сега не се предвижда затягане на мерките. Така ще е до заседанието на областния щаб, което ще се проведе утре или в петък, показа наша проверка. 

3-ма да починалите от инфекцията за последните 24 часа, 53 са излекувани. 136 са поставени  дози ваксина

 Сред положителните лица, диагностицирани през изминалите дни са помощник възпитател от ДГ №11 в Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени 13 деца и двама учители.  В Спортното училище положителни са двама учители, под карантина са VI и VII клас. Деца от 2. И 3. Клас на  ЦСОП "Стефан Василев" в Свиленград също са под карантина заради болен учител. 11 от учениците в  ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Малево също са си у дома заради положителен преподавател. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?