Следвайте ни

Над 700 заявления за почивка в общинската база на Хасково край Созопол

От догодина станция "Смокини" с двоен капацитет

viber icon

Над 700 заявления за почивка са подадени от желаещи да почиват през летния сезон на общинската база в "Смокини" край Созопол, съобщи кметът на Хасково Станислав Дечев. Срокът за заявките за ползването на морската изтича тази вечер.

За първи път тази година кандидатстването за станциите "Смокини" и  "Петрово бърдо" в Родопите ставаше само по електронен път.

"Напливът за желаещи е голям. Ако сметнем за всяка заявка средно по четирима човека, това означава, че на общинската морска станция този сезон желаещите да прекарат отпуска си тук са повече от 2800 души", изчисли градоначалникът.

Преди старта на сезона на "Смокини" тече ремонт по довършването на новата масивна сграда. Заради забраната за строителна работа през лятото по курортите ремонтът ще спре до края на сезона. "После ремонтът ще продължи и ще приключи до ноември. ​Така капацитетът на хасковската почивната морска база ще стане двойно по-голям. В момента той е за близо 1700 души  на сезон", коментира още Станислав Дечев. 

Стойността на обществената поръчка за ремонта е на масивната постройка е 432 000 лв. Изграждането й  е част от капиталовата програма на общината. Предвидено е ремонтът да приключи за 179 дни. Следващата година помещенията за отдих ще бъдат оборудвани, но това ще стане с друга поръчка, каза още кметът.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

31.05.2021 | 20:54

Урааааа!Да живее ......свободата на словото!Да живее !

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?