112
Следвайте ни

Над 65% от местните приходи в Хасково са събрани до полугодието

viber icon

Над 65% от местните приходи, заложени в бюджет 2021 г. на община Хасково, са изпълнени до края на първото полугодие на тази година. Това пише в докладна ​от кмета на Хасково Станислав Дечев до общинския съвет. Сводката е за ​заседанието на местния парламент на 8 т.м..

При план от 27,28 млн. лева били отчетени 17,81 млн. лева, постъпили в хазната. За сравнение за същия период миналата година изпълнението на плана е било 55,13 ​%. Сега най-голямо е преизпълнeнието по перата "такса битови отпадъци" - почти 80 ​на сто, "общински такси" - 74,83% и "глоби и санкции" - 65,49%.

В разходната част се отчита, че всички държавни дейности на територията на общината са получили плановите си бюджети в срок. В местните дейности няма закъснения с изплащането на паричните задължения по нито едно перо, пише още в отчета.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?