Следвайте ни

Над 54 млн. лв. ще е бюджетът на Димитровград

viber icon

Очаква се бюджетът на община Димитровград за т.г. да е над 54 ​млн. лв.. Това съобщиха от кметството след изготвянето на проекта за финансов план. Той предстои да бъде подложен на обществено обсъждане на 3 февруари.

Това е с над 14 милиона лева повече в сравнение с бюджет 2020. Най-сериозно е увеличението във финансирането на делегираните от държавата дейности - около 8 милиона лева. Основните цели са продължаване и запазване на тенденцията за финансова стабилност, повишаване ефективността на публичните услуги, както и на събираемостта на собствените приходи и вземания.

Приоритетни ще бъдат също  благоустрояването и подобряването на социалната, образователната, здравната, спортната и културната инфраструктура на територията на общината, а също опазването и поддържането на околната среда. Не на последно място е задачата за привличането на средства чрез кандидатстване за финансиране по европейски проекти, програми и фондове.

В инвестиционната програма на стойност 16,759 млн. лева са залегнали основни ремонти и обновяване на 6 улици и булеварди в Димитровград, както и на общински пътища, реновиране на два социални центъра и разширение на новия гробищен парк.

Още подробности - ТУК!

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?