Следвайте ни

Над 40 стартират на ралито в Хасково тази събота и неделя

Най-възрастният пилот е 73-годишният Стоян Апостолов от Бургас

viber icon

Хасково е домакин на четвъртия кръг от Българския шампионат на затворен маршрут. ​Ралито ще се проведе на  17 и 18 октомври  - събота и недерля, на пътен възел "Орфей“, съобщиха от кметството.

Шампионатът се организира от Автомобилната федерация на България с изключителното съдействие на община Хасково. Ралито ще бъде предавано директно по PITLANE.TV. Цялото трасе от 3 120  метра е обхванато от камери, за да бъде проследена надпреварата в реално време. Трасето е добре познато, няма изменения. Капацитетът му е 28 автомобила в една серия.​

Стартовете са 4.  Срокът за записване приключва днес. До обяд участие са заявили  42-ма.

Квалификациите за състезанието започват в събота в 12 часа и ще продължат до 18 ч. Ралито в неделя ​започва в 10,00 часа. Трасето е обезопасено с 320 заграждения и допълнително подсигуряване на някои участъци с гуми.

Общо 70 охранители ще се грижат за реда и безопасността на зрителите. Директорът на пистовия шампионат Иван Бакърджиев увери, че е направена стриктна организация, която да не ограничава живеещите там и да ги възпрепятства в придвижването им по обходните маршрути.

Писта Хасково - Затворен маршрут се провежда за 11 път. Тази година хасковската публика ще може да аплодира местните рали-състезатели Илия Вачев със Ситроен Саксо 1600 и Иван Анастасов с Рено Меган 2000. Любопитен факт е, че най-възрастният пилот  ще бъде 73-годишният Стоян Апостолов от Бургас. 

Бакърджиев припомни, че преди Хасково, най-добрите пилоти вече са се срещали на писта "Дракон" в Калояново през август, през септември в София и в Стара Загора. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?