Следвайте ни

Над 373 600 кутии цигари и 3 тона тютюн конфискувани на Капитан Андреево

viber icon

Инспекторите от пункта Капитан Андреево иззеха над 373 600 кутии цигари и повече от 3 тона тютюн за пушене от началото на годината до 22 т.м., съобщиха от Агенция "Митници"

Само за първите 20 дни на декември на най-голямото ни сухоземно ГКПП са задържани 13 900 кутии папироси. Установени са 80 нарушения, за които били съставени актове по Закона за митниците. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е над нормата за безмитен внос.

При проверки на пет превозни средства през декември са открити 1680 кутии цигари без български акцизен бандерол. Характерен е примерът от 18 декември, когато на пункта пристигнал ​турски тир на път за Австрия. В ремаркето, между декларираната групажна стока имало 80 стека без акцизен бандерол от различни марки.

Ден преди това, на 17 декември, в друг ​турски камион митничарите намерили в кабината  400 кутии. Стюард в автобус пък ​скрил в личния си багаж 2​2 стека. 

На нарушителите са били съставени актове по Закона за митниците и по случаите са били образувани административнонаказателни производства.
От началото на годината до 22 декември митнически служители от различни звена иззеха над 7 472 000 къса цигари и над 3 тона тютюн за пушене на "Капитан Андреево", допълниха от митницата.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?