112

Над 3 млн. лв внесени за 3 месеца през пос терминали в НАП - Хасково

С близо 1 млн. лв. са се увеличили плащанията на данъци и осигуровки през пос терминал в офиса на НАП в Хасково от началото на годината до днес спрямо същия период на 2022 г. Това съобщават от приходната агенция в града и уточняват, че заради засиления интерес на гражданите и бизнеса към внасянето на дължими суми по този начин, устройствата за безтаксово плащане в офиса са вече 10. 

От началото на годината до 22 март през пос терминали в НАП Хасково са постъпили почти 3,1 млн. лв. дължими данъци и осигуровки. За същия период на миналата година техният размер е бил около 2,3 млн. лв. 

От НАП обясняват, че плащането чрез пос терминал е особено ефективно при издължаването на здравни осигуровки с цел спешно възстановяване на здравни права или когато на лицето му е необходимо удостоверение, че няма неплатени стари задължения. Удобно и актуално е в момента и за родителите, които искат да ползват данъчните облекчения за деца, но имат неплатени задължения към държавата, подлежащи преди това на изпълнение.  

От офиса в Хасково напомнят, че чрез пос терминал могат да се превеждат без такси не само дължими данъци и осигуровки, но и задължения към други институции - глоби от КАТ, съд, общини и други, предадени за събиране на приходната агенция. 

Освен че са безплатни, картовите плащания през пос устройство на НАП, се отразяват веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи. Единствено, обръщат внимание от НАП, когато се плащат задължения към други институции, например глоби от КАТ, или такива, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение, и отнема повече време.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?