Следвайте ни

Над 104 млн. лв. е бюджетът на Хасково за тази година

viber icon

104 402 021лв. е бюджетът на Община Хасково за т.г. В него ще бъдат осигурени  условия за развитие на спорта и културата. Ще се реализират проекти за по-чиста околна среда, за зелени площи и паркове, ще продължат и  социалните проекти. 

Приходите от държавата в бюджета са 54 704 281лв., като има ръст от приблизително 15,56% спрямо м.г. 

През тази година ще се реализират  проекти по оперативните програми. Сред най- значителните за града проекти е този за подобряване на качеството на въздуха, по който ще бъдат купени електрически автобуси за 5.9 млн. лв. Те ще обслужват линиите No 1 и No 4 в града. 

По програмата „Региони в растеж“ е заложено санирането на сградата на Областна администрация, в която ще бъдат вложени 1 991 419 лв. по програмата „Региони в растеж“. От същата програма са и средствата за ремонти на саниране на  многофамилни жилищни сгради. Заложени са 516 495 лв., а проектът продължение на обновяването на жилищния фонд.

С над 2 млн. лв. ще продължи и изграждането не социални жилища за маргинални общества.  

През годината ще продължат и ремонтите на подхода към монумента „Св. Богородица“. Проектът е на стойност 1 276639 лв.

Публичното обсъждане на бюджета за тази година ще се проведе в зала „Дружба“. То е на 12. Февруари от 17.30 часа. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?