Следвайте ни

Над 1000 танцьори се събраха на "Хайдушка софра" в Хасково

viber icon

За осми пореден път в Хасково се провежда фестивалът "Хайдушка софра". Грандиозното фолклорно надиграване се организира от кметството и танцов клуб "Фъртуните на Мишо". Тази година във фестивала участват над 1000 танцьори от 30 клуба от цялата страна.

"Благодаря ви, че отново сте тук и превръщате Хасково в сцена на фолклора и българския дух! Знам, че нямате търпение да започнете да се надигравате, а публиката няма търпение да затанцува в същия ритъм като вас. Но преди това искам да ви припомня един факт. Никой досега не е успял напълно да разгадае магията на българското хоро. Защото неговата тайна идва от древността и се предава само по кръвен път – от българин на българин! Благодаря ви, че съхранявате този български код и го предавате на младите хора“, каза в приветствието си към танцьорите кметът Станислав Дечев.

Тази година фолклорният фестивал се посвещава на Росица Стоицова и Валентина Георгиева. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?