Следвайте ни

Над 100 души и 3 верижни машини се борят с пожара между Планиново и Устрем 

viber icon

Над 100 души- огнеборци и горски, се борят с големия пожар между свиленградското село Планиново и тополовградското Устрем, който пламна в сряда след обяд. Пожарът избухна в горски масив, като  бързо обхвана около 2 дка предимно бор. Вчера сутринта  фронтът  на пожара стигна 2 км и навлезе в смесена гора. Вероятната причина за запалването е земеделска техника, работеща в района. 3 верижни машини пристигнаха на мястото вчера сутринта, за да направят път, по който екипите на пожарната да стигнат до огнищата, тъй като теренът е трудно достъпен. 

Много е голям периметърът, трудно овладяваме пожара, коментира комисар Николай Вълчев, директор на ПБЗН- Хасково. Огнеборците се надяват да не се появи силен вятър, който да разпали с нова сила огъня. Преди обяд областният управител Минко Ангeов, който бе на мястото, очакваше пристигането но 31-ви механизиран батальон, който също да се вклич в гасенето, както и доброволци от Свиленград. 

Бъдете внимателни и отговорни, не палете открит огън, особено когато е горещо ветровита, не хвърляй незагасени цигари, призоваха властите. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?