25
Следвайте ни

Над 10 000 тома има 125- годишното читалище в Горски извор 

viber icon

Над 10 000 тома има библиотеката на читалище „Пробуда“ в Горски извор. Тя е изключително поддържана и е истинска гордост на жителите на селото,  което е известно с това, че от тук са 12 поети. 

Днес читалището и това в Меричлери ще отбележат своята 125-годишнина днес с програми, съобразени  с противоепидемични  мерки.

 В 11 ч. днес в „Пробуда“ ще се състои церемония по връчване на почетен знак, присъден с решение на Общинския съвет. В Меричлери церемонията е от 17 часа в салона на читалището в „Просвета 1896“. Изпратени са грамоти и поздравителни адреси до читалищните деятели от Министерство на културата. По време на събитията ще бъдат отличени дългогодишни читалищни дейци за активна дейност. и ръководителите на отделните колективи. Наградените колективи към читалище "Пробуда" ще поднесат  за гостите в Меричлери празнична програма.  

В село Горски извор е подготвена презентация с фотоси от миналото за дейността на читалището и хора, които са участвали към различните самодейни състави. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?