25

Националната гимназия по ветеринарна медицина в Ст. Загора отваря врати за бъдещи специалисти 

Ден на отворени  врати ще се проведе в Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов” в Стара Загора на 13 юни. 
По време на събитието „Учим, работим, забавляваме се!“, ще бъдат наградени отличените от Националния конкурс "Ветеринарният лекар - лечител на човечеството". Надпреварата традиционно се организира от НПГВМ „Иван Павлов” със съдействието на Община Стара Загора и РУО-Стара Загора. 
Категориите са : рисунка, есе, фотография, презентации, сайт или блог, репортажна статия в училищен вестник и късометражен филм. Интересът към конкурса всяка година е много голям, има изключителни творби на участници от цялата страна. 
През учебната 2024/2025 г. гимназията ще посвети Националния ученически конкурс "Ветеринарният лекар - лечител на човечеството", включен в рамките на Национален календар за изяви по интереси на децата и учениците, на 75-годишнината на НПГВМ „Иван Павлов” и 175 години от рождението на Иван Петрович Павлов. Конкурсът развива творческите и изследователските възможности на учениците, популяризира ветеринарномедицинското дело, способства за изграждане на интерес към професията и положителния образ на ветеринарния лекар. 
На миналогодишния конкурс взеха участие 554 ученици от 27 административни области и 58 общини. Бяха наградени общо 64-ма участници, присъдени бяха 21 награди за първо място, 20 награди за второ място и 20 награди за трето място. Четири специални и една колективна награда. Всички участници получиха сертификати за участие. Във фоайето на училището се организира постоянна изложба на най-добрите рисунки и фотографски творби. 
Официалната церемония по закриването и награждаването на отличените творби от тазгодишния конкурс ще се състои на 13 юни 2024 г. от 12,30 часа в кинозалата на НПГВМ „Иван Павлов”.
Следва празничното събитие „Учим, работим, забавляваме се!“. Предвидена е богата  програма и множество инициативи за представяне на всяка една от професиите „Ветеринарен техник“, „Ветеринарен лаборант“ и „Техник-технолог по качеството на храни и напитки“. Изложбата „Моят домашен любимец” ще даде възможност на всеки ученик от гимназията да представи своя любимец. Като най-добре представилите се ще бъдат оценени от жури и ще получат грамоти и награди. Празничният ден ще завърши с поздрав към всички участници от Клуб „Български народни танци”. 

Отправяме покана към всички, които имат желание да заповядат на Деня на отворените врати в Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов”-Стара Загора!
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?