Следвайте ни

На добър час, ученици!

 

Учебната година започва днес в 9.30 часа, а денят е най- вълнуващ за първолаците и техните родители. 1995 първокласници в региона тръгват на училище, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

862 са децата, които ще прекрачат за пръв път днес училищния праг в община Хасково. 

Всички те ще получат заедно с учебниците си книжка с български  стихотворения и националиня флаг като подарък от общината.  
Днес учениците ще се возят безплатно в градския транспорт. Това важи както за тролеите, така и за  автобусите на „Златно руно“, които обслужват градските линии.

В Димитровград първолачета са 392 деца, обединени в 20 паралелки в първи клас. По традиция всеки първокласник в общината получава учебен комплект с материали, като тази година това е образователно куфарче с букви и цифри.

Междувременно от Агенцията по заетостта обявиха десетки свободни места за учители в областта. Вакантни места за преподаватели има в почти всички . 

Въпреки това, от РУО увериха, че училищата са обезпечени кадрово с преподаватели и не се очаква криза..

Екипът на haskovo.marica.bg и  в.“Марица“ желае на  всички ученици и учители успешна година с много положителни емоции. Децата за са любознателни и трудолюбиви, учителите им строги, но обичливи, а родителите- търпеливи. 

На добър час!

 

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?