Следвайте ни

На автопазара търговията тръгна, малко са хората с маски

viber icon

Само маските, които носят много малко от посетителите на автопазара в Димитровград,   напомнят за отиващата си пандемия  от коронавирус. Тук всичко си е както преди. Малко след 9 часа е пълно с посетители, търговците  с купищата различна стока са си по местата, сякаш никога не са мърдали от там. Димят скари  и сачове за кебапчета и катми. Само хората зад тах и то не всички са с маски, обаче. Част от маскираните са ги сложили под носа, от което няма никакъв предпазен ефект.  Малко  са и клиентите, които ползват предпазни средства, а струпването на хора е неизбежно.   Малцина са тези, които се опитват да спазват някаквоа дистанция, но на пазар, където всеки зяпа изложеното и се пазари, това е трудно да стане. 

На местата са си и търговците на техника втора ръка, тези на репликите на маркови обуща, също и предлагащите покъщина от селата и домъкнатата от чужбина. 

На пазара  има търговци и клиенти от цялата страна, тъй като е едно от най- големите тържища. На пазара, на който има всичко друго, но не и коли, не  работи в продължение  на 11 седмици заради извънредното положение. От днес алъш-веришът върви всяка неделя. Тук хляба си вадят страшно много хора. 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?